szombat, július 29, 2006

Ha egyszer engem is cikkenként fizetnének...

... akkor valószínűleg bevezetném azt, amit a terminal.hu jeles szerzőjétől tanultam.
Igazából a trükk azért tűnt fel, mert a stílustában benne van az átlagos pingvintenyésztők minden felesleges felsőbbrendűségi érzése, amit csak a Windows, Microsoft, Gates szavak hallatán vagy alkalmazási kényszerűsége kapcsán előszedni tudnak, és ami pillanatok alatt fel tud bosszantani...
Az egész onnan indult, hogy olvastam a mai hírt a Total Commander 6.55 megjelenéséről. Ennek első bekezdése volt, ami felbosszantott...: a Windows Commandert már több mint 2 éve, több verzióval ezelőtt átnevezték Total Commanderre. A régi rókák tudják, miért, az újak meg már eleve Total Commandernek ismerik, tehát feleslegesnek tartom a megjegyzést arról, hogy a Microsoft ügyvédei miatt kellett átnevezni.
Ugyanakkor viszont a szöveg valahonnan ismerős volt, ezért rákerestem a terminal.hu saját keresőjével a "6.54" szövegre (az előző verzió verziószáma...). Szerencsém volt, mert egyből több találatot kaptam. Az első három cikk (1, 2, 3) kisértetiesen emlékeztet (úgy is mondhatnám, hogy tök ugyanaz, kivéve a verziószámot és a linket) a mai cikkre. Ezután rákerestem ugyanitt a "Total Commander" szövegre, ez már több találatot adott, bár érdekes módon a találatok nagy része tulajdonképp ugyanazt a cikket tartalmazza, csak más-más verziószámmal...
Höhöhö... Erre mondják azt, üggyes, naggyon üggyes...
Egyébként ettől függetlenül a Total Commander az, ami először felkerül egy-egy új/újratelepített gépemre...

csütörtök, július 27, 2006

Jani, a kurvakemény csávó...

No nem én, hanem egy másik sztárfodrász... :


kedd, július 25, 2006

Autót? Részletre?

Ha esetleg ilyesmin gondolkodsz, előtte nézd meg ezt...
Bár nem szoktam elégedett lenni a kolhoz marketingtevékenységével (mostanában még a kolhozzal sem annyira...), de a tévék Hangya-reklámjai (tudjátok, amikor a HVB arra ösztönöz, hogy ne csinálj semmit, vegyél fel kurvanagy jelzáloghitelt, aztán táncolj és vegyél még autót is belőle..) és a mindenhol ömlő hiteljánlatok mellett ez az oldal megpróbálja korrektül megmutatni, hogy milyen veszélyek leselkednek rád, ha részletre vásárolsz.
Bár az oldal csak az autófinanszírozás buktatóit mutatja be, azért érdemes egyéb hitelfelvétel előtt is megnézni...
Ja, Val szerint még béta, de azért szerintem már teljesen korrekt...

csütörtök, július 20, 2006

Álhír

Július 38-án országszerte összehangolt akció keretében szervereket, fejlesztőeszközöket, kamerákat, vágógépeket és mozigépeket foglalt le a rendőrség az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői és FOGYASZTÓI Jogait Védő Közcélú Alapítvány) feljelentése alapján.
Mint az alapítvány képviselője elmondta, mozilátogatók és szoftverhasználók információi alapján indult a nyomozás a nézhetetlen filmek és használhatatlan szoftverek készítői ellen. A gyors és alapos nyomozás során kiderült, évente több millió óra kínszenvedést, idegeskedést és el nem végzett munkát okoznak a nézhetetlen filmek és használhatatlan szoftverek, melyeket a most letartóztatott "művészek" és "fejlesztők" készítettek. A rendőrség illetékese szerint csak a félrevezető reklámok hatására feleslegesen megvásárolt mozijegyek több tízmilliós károkat okoztak az ártatlan mozilátogatóknak.
Független felmérések szerint a nemzetközi warez-hálózatoknál is rendkívül nagymértékű felesleges tárhely-kapacitás kiépítését tette szükségessé a most letartóztatott csoport által elkövetett audiovizuális szennyezés.
A rendőrség szóvivője, Garamvölgyi László nyilatkoztata alapján a lefoglalásokkal igen súlyos néphülyítést sikerült megakadályozni, a vágógépekben a házkutatások során több tucat Pokemon és Barátok közt részt találtak, stúdióminőségben, forgalmazásra készen.
Az elkövetők sajnos csak Oscar-díjat kaphatnak, komoly büntetés és számonkérés kiszabására nincs lehetőség.