csütörtök, július 20, 2006

Álhír

Július 38-án országszerte összehangolt akció keretében szervereket, fejlesztőeszközöket, kamerákat, vágógépeket és mozigépeket foglalt le a rendőrség az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői és FOGYASZTÓI Jogait Védő Közcélú Alapítvány) feljelentése alapján.
Mint az alapítvány képviselője elmondta, mozilátogatók és szoftverhasználók információi alapján indult a nyomozás a nézhetetlen filmek és használhatatlan szoftverek készítői ellen. A gyors és alapos nyomozás során kiderült, évente több millió óra kínszenvedést, idegeskedést és el nem végzett munkát okoznak a nézhetetlen filmek és használhatatlan szoftverek, melyeket a most letartóztatott "művészek" és "fejlesztők" készítettek. A rendőrség illetékese szerint csak a félrevezető reklámok hatására feleslegesen megvásárolt mozijegyek több tízmilliós károkat okoztak az ártatlan mozilátogatóknak.
Független felmérések szerint a nemzetközi warez-hálózatoknál is rendkívül nagymértékű felesleges tárhely-kapacitás kiépítését tette szükségessé a most letartóztatott csoport által elkövetett audiovizuális szennyezés.
A rendőrség szóvivője, Garamvölgyi László nyilatkoztata alapján a lefoglalásokkal igen súlyos néphülyítést sikerült megakadályozni, a vágógépekben a házkutatások során több tucat Pokemon és Barátok közt részt találtak, stúdióminőségben, forgalmazásra készen.
Az elkövetők sajnos csak Oscar-díjat kaphatnak, komoly büntetés és számonkérés kiszabására nincs lehetőség.