kedd, november 07, 2006

Tisztességtelen kamat...?

Jött ma egy szívhezszóló levél, mely szerint október 6-án az M3-as 23-as kilométerszelvényében felhatalmazás nélkül koptattam a Nagy Népi Hurrá aszfaltját, emiatt leszek szíves pénztárhoz fáradni és jövedelmem egy részét a vegetáló útépítő/fenntartó válllalat túlélése érdekében ottfelejteni... Amennyiben 15 napon belül arra járok, megelégszenek 13800 magyar pénzzel, 15 nap után viszont már jó lenne, ha 57 ezer lenne nálam, mert jön a karácsony, no meg a hideg, sózni is kell a pályát, köll a pénz, na.
Bennem ilyenkor mindíg felmerül a kérdés...: miért kerül 15 nap után négyszeres összegbe a büntetés...? Jelentkezik az állami (nemi...) szervnél valami plusz költség 15 nap után...? Lótüdőt. Kapok melllé bónuszként valamit? Harminchétezer az éves matrica... Még az is belefér az 57 ezerbe... Hasonló egyébként a parkolási cetli is... ha ma fizeti be, 1300, 5 napon belül 3000, utána 15 vagy mennyi... Nem tisztességtelen kamat ez egy kicsit... ? Szerintem nagyon is az... Érdemes lenne aránytalanság címén perelni...? Lenne valami esélye az embernek, ha bíróságra viszi a dolgot...? Én úgy érzem, esélyes lehetne a dolog, de majd jó kijavítotok, ha nem...
(A történet szempontjából lényegtelen, de rendelkeztem szép szines, a szélvédőről csak kalapáccsal (vagy HP Notebookkal ( (c) GT)) eltávolítható felhatalmazással (vidéki szlengben matricával), tehát a megkeresés sajnos a nem nyert kategóriába esik... és mivel egyszer már megszívtam, ezért egész évre visszamenőleg meg is van az igazolás a matricavásárlásról, tehát még igazolni is tudom)

3 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Ez nem kamat. Büntetés. Hogy nehogy eszedbe jusson még egyszer a) matrica nélkül autózni, b) késve befizetni.

10:33  
Blogger BB said...

Azért nem 3900 (havi dij) a fizetendő, hanem 13800...
A késedelemért majd akkor fizetek pluszba, ha hóesésben takarítva lesz a pálya (nem szokott...)

00:02  
Anonymous Névtelen said...

Támogathatod a szegény útépítőket rájuk fér

Utépítő

22:50  

Megjegyzés küldése

<< Home