szerda, július 25, 2007

Kongresszusra készülve...

Rákosi elvtárs büszke az elért eredményekre, a padlássöprésben részt vevő elvtársaknak pedig új seprűt ígért...
Elvtársak, lassan tényleg reform kellene, nem az ikvizíciós eszközök fejlesztése....

5 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Ezzel most tényleg nem értem, mi bajod van. Ha tőlem, mint alkalmazottól vonják az adót, becsületesen, miért lenne jó az nekem, hogy mások meg csalhatnak?
Másrészről meg, ha választani kell adóemelés vagy a meglévő adókirovás behajtása mellett, én bizony az utóbbira szavaznék. (Azt hiszem, most pont ez történik, csak éppen adóalap-szélesítésnek hívják.)

23:26  
Blogger BB said...

Az a bajom, hogy reformokat szajkóznak, meg gyökeresen átalakulunk, meg jajdejólesz... közben lóf*t, csak a padlást söpörjük... Aztán 2009-től elkezdjük a most összesöpört dolgokat szétszórni, mert először EU választás, aztán 2010-ben a nagy választás, és kell a szavazat (nota bene a bejutáshoz is...)

11:46  
Blogger Varánusz said...

Egyet kell hogy értsek Józsival. Bizony szopjanak csak az adócsalók. Te meg én azért bukjuk el a fizunk 2/3-át, mert bizonyos vállalkozó urak koitálnak akár a nyereségük 20%-át a közösbe betolni. Mert ugye az a pénz kell karibi nyaralásra, szafarira, import luxuskocsikra, medencés házra.

12:58  
Blogger BB said...

Félreértettetek, nem azzal van a bajom, hogy előszedik a milliárdos adócsalókat és beszedik tőlük az elmaradt jussot. Tegyék meg.
De itt csak ezt teszik meg... nincs mellette átfogó adóreform, nincs ösztönzés a szürkegazdaság kifehérítésére (kényszeríteni akarnak, de az nem biztos, hogy előnyös). Ezek az akciók tisztán a mostani üres zseb ad-hoc feltöltésére szolgálnak
Ezért olyan, mint a padlássöprés volt Rákosinál...: visszük a búzát, mert kell. Leszarjuk, hogy jövőre nem lesz miből vetni, nekünk most kell.

15:24  
Anonymous Névtelen said...

Szerintem a gazdaság fehérítése csak úgy megy, ha a bünti nagy, hogy elmenjen a rosszakodástól a kedvük. Ezek mellett nem lenne butaság az állami költségek csökkentése. (ami nem ugyanaz mint az áfa, vitidíj, stb bevételek emelése)
Muff én be széltem
titkoseksz

10:38  

Megjegyzés küldése

<< Home