hétfő, március 07, 2005

Ezek a titkosügynökök...

Hetek óta a háromperakárhányas ügynökökkel van tele minden (pl a tököm...: eccer már le kellene zárni ezt az egészet... Hál'stennek, nem vagyok érintett a dologban, ha meg mégis az lennék ilyen-olyan ismerősök/rokonok által, az sem igazán zavarna, bár a szüleim gyanúsak voltak...: a helyi tsz párttitkára rendszeresen megjelent a házban... eccer aztán zsarolásjelleggel hozzáadta a lányát a báttyámhoz, de akkor már nem volt kommunizmus, az elvtársak helyett már a polgártársak lopták szét az államot...), de azért valljuk be, van nálunk némi népszokás jellege ennek a spionkodásnak (honnan is jelentett a legtöbb besúgó a Gestapónak...?)).

Van, aki erre tudatosan épít marketingstratégiát... : párom a felújítással kapcsolatban meglepte magát egy tszodálatosz lakástervező "szoftverrel", ami az árának megfelelő minőségben alkalmas lakás-berendezés tervezésére (gyakorlatilag egyáltalán nem, eccer-kéccer eltűnnek a falak minden előjel nélkül, kicsit több idegeskedéssel jár mint örömmel - párszáz Cora-pontért mit vár az ember... és nem kell hozzá építész-szakvizsga...)). Viszont van mellette egy érdekes cetli, melyben megkérik a tisztelt polgárt, hogy amennyiben azt tapasztalják, hogy valaki másolja a remek szoftverüket, azt s.o.s jelentsék a megadott címen és telefonszámon, a feljelentő jutalma egy komplett csomag a cég által forgamazott szoftverekből, 500K HUF értékben (mondjuk szvsz ez felülértékelt egy kicsit...).

Azért egy titkot megsúgnék a marketing nagymesterének...: aki olvassa ezt a szöveget, az megvette a cédét... Aki másolta, az nem kapott ilyen szöveget hozzá... Legalábbis szerintem, bár láttam már érdekeset...: egy korrupt rendőr mindig feladta magának a megvesztegetési pénzt postán, hogy esetleges motozásnál tiszta legyen... Min bukott meg...? Házkutatáskor találtak egy kockás füzetet, amiben dátummal ellátva jegyzetelte, hogy mikor kitől mire mennyit rakott zsebre... A hülye.

Mindenesetre üzenem a marketinges kollégának: én nem fogom lemásolni a cédéjüket senkinek. Inkább odaajándékozom.