kedd, március 08, 2005

A jól megérdemelt munka gyümölcse...

Reggeli bulvárolvasás közben akadt meg a szemem az Irányjelző egyik cikkének címén...
Morbid kicsit: belegondoltam, a cím alapján hogyan történhetett...: a megszálló erők között volt valami versenyféle, vagy mi, a nyertes pedig lelőhetett egy bolgárt...? Vagy versenytárgyalás volt, az amcsik nyerték a tendert, övék a lövés joga...?

Hamis a baba...

Hm... Kiléptem a kolhoz VPN-jéből, és a határőr egyből elfogadta a zútlevelem...

A logikát nem értem igazán, mert pl az eopen.microsoft.com elfogadta vpn-en keresztül is... Mint az átkosban, minden pofára megy... Az egyiknek szimpi voltam, mehet. A másiknak nem, nem mehet. Más logika nincs benne...

Gyön is le az ISA2004EE... Igaz, még csak az amerikai szerveren van meg, de attól még jó lesz. Remélem.

hétfő, március 07, 2005

Pásszport plíz...

Mé van az, hogy ha a ládagyár által megkövetelt módon szeretném magam azonosítani a saját oldalukon, beklattyolom a jelölőkockát, hogy automatikusan lépjen be legközelebb, akkor is cseszik rá és megint jelszót kell pötyögnöm...?

Biztos mert hülye vagyok. Azé.

Ezt se sokan használnák, ha a saját vackaikhoz nem volna kötelező.

De érzi, hogy haraxok, be sem enged...:

.NET Passport Unavailable at This Site
The .NET Passport service is currently unavailable at this Web site for one of these reasons:
The site may contain an error or be experiencing a problem that affects the .NET Passport service.
The .NET Passport service may be experiencing a temporary problem.
The site may not be an official .NET Passport-participating site.
Please return to this site later to try again.


A site a licensing.microsoft.com lenne... Ahonnan letölthetném az ISA 2004 Enterspájz edisönt...
Ha menne. Délután a kolhozban még ment, de ott meg tetű lassú volt a net.
Nem lesz ebből húsvét előtt upgrade, asszem.

Zokszigén telefongyülölete...

Visszatérve szobafogságba, olvasom Zokszigén telefonkesergőjét (1, 2, 3), illetve régebben olvasgattam Gaba hasonló irányú szenvedését...

Mivel jómagam már őrület szintjén viszem a telefoncserélgetést, meg tudom mindkettőjüket nyugtatni, csak rosszul dönthetnek. Olyan, hogy jó telefon, (marketing-okokból...) nem létezik. De mindegy melyikbe esel bele, mire rájössz, hogy szar, már buktál rajta 10-30K HUF-t, pedig a vásárlástól még csak pár nap/hét telt el...

Hogy nekem mostanában milyen telefonokhoz volt szerencsém...? Az elmúlt 1-1,5év eredményei..:

  • kiindulásként volt egy Nokia 6100-m... Még talán ez volt a legjobb telefon az elmúlt időszakban... lehetett vele telefonálni, sms-t küldeni, igaz, recsegett a tokja (mert egy telefont skin-elni kell, persze, hiszen az új tokonként még 10K bevétel... a fröccsöntő gép meg 30 Ft-ból legyártja). Viszont nem volt kékfoga, ami akkoriban még számított, mert azon neteltem vidéken, meg a céges autóba is kellet kihangósító helyett a bt-s headset.
  • van az örök szerelem Communicator (9210), ami nagy, lassú, és szar, de olyan a belseje, mint a régi psion 5mx-é, csak szines, ezért ez mindig jó ha van egy ilyen a háznál... Telefonálni lehet vele, sms-t is küldhetek, de ha egy 20 karakteres sms-ben van két Ő karakter (vagy Ó), akkor már közli, hogy a speciális karakterek miatt ez csak három smsben továbbítható... Anyátok.
  • volt egy SE T610-em... Kicsi, szép, használható is volt. Most a 12 éves lányom telefonja, mert lehet rá Java játékokat tölteni, neki meg ez a legfontosabb... Sebességgel voltak némi proglémák...
  • volt egy MDA II-es pda/telefon kombó... Vindózos, néha fagy, de jól használható, szeretem. Egy baja a nagy méret és nagy kijelző: amilyen béna típus vagyok, az egy éves készülék úgy néz ki, mint Bagdag napjainkban... Egyszerű tokcsere kellene rajta, de ilyen nincs kis hazánkban. Meg bekapcsológombot sem tudtak rajta forrasztani, alaplalcserét ajánlottak 95ezerért. Hál'stennek nem mentem bele, itthon megforrasztottam a levált kapcsolót, még ma is megy a készülék. Autóban ideális, egy BT GPS-el tökéletes navigátor...
  • a következő páciensem egy Nokia 6600. Symbian, annak minden előnyével és hátrányával. Használható lenne, ha nem lenne tetű lassú. De az. És ő sem szereti Ő-t. Meg Ózt sem.
  • vettem a páromnak egy leértékelt Motorola MPX200-at. Aztán magamnak is. Divattelefon, szétnyitható, vindózos (és nem fagy)... Ettől függetlenül használható is, csak a kékfoga hiányzik. Meg alapból a Smartphone 2002 van rajta, ami nem ismeri az ékezetes karaktereket. Lealább nem küldi el három sms áráért az "Óz a nagy varázsló őzsültet fűz" szöveget. Sőt, egyáltalán nem küld ilyet. Hivatalos Smartphone 2003 nincs hozzá, 25 juróért viszont van nem hivatalos, azzal megy csont nélkül, az ékezetes karakterek is.
  • és legvégül, most van nálam tesztelésen egy Nokia 9500... A 9210-nél leírt okokból ez is szerelem a javából... Még mindig kicsit lassú, de azért használható, van benne BT, nem fagy, és fényképezni is tud. Mer' az fontos. Kár, hogy kávét nem főz. Mert nekem az fontosabb lenne...
Egyébként mind szinkronizál a Kitekintővel, txt szinkron nekem nem hiányzott...

Hogy ezek közül melyik a legjobb...? Egyik sem. Mindnek van olyan tulajdonsága, amibe gyorsan beleszeretsz, és van olyan, ami csak két hét után derül ki, hogy megutálhasd a vackot.

Hogy mégis melyik telefont tudtam utoljára igazán szeretni...? A Nokia 2110-esem.... Még ma is megvan. Működik is. És kihúzható az antennája... :-)



Ezek a titkosügynökök...

Hetek óta a háromperakárhányas ügynökökkel van tele minden (pl a tököm...: eccer már le kellene zárni ezt az egészet... Hál'stennek, nem vagyok érintett a dologban, ha meg mégis az lennék ilyen-olyan ismerősök/rokonok által, az sem igazán zavarna, bár a szüleim gyanúsak voltak...: a helyi tsz párttitkára rendszeresen megjelent a házban... eccer aztán zsarolásjelleggel hozzáadta a lányát a báttyámhoz, de akkor már nem volt kommunizmus, az elvtársak helyett már a polgártársak lopták szét az államot...), de azért valljuk be, van nálunk némi népszokás jellege ennek a spionkodásnak (honnan is jelentett a legtöbb besúgó a Gestapónak...?)).

Van, aki erre tudatosan épít marketingstratégiát... : párom a felújítással kapcsolatban meglepte magát egy tszodálatosz lakástervező "szoftverrel", ami az árának megfelelő minőségben alkalmas lakás-berendezés tervezésére (gyakorlatilag egyáltalán nem, eccer-kéccer eltűnnek a falak minden előjel nélkül, kicsit több idegeskedéssel jár mint örömmel - párszáz Cora-pontért mit vár az ember... és nem kell hozzá építész-szakvizsga...)). Viszont van mellette egy érdekes cetli, melyben megkérik a tisztelt polgárt, hogy amennyiben azt tapasztalják, hogy valaki másolja a remek szoftverüket, azt s.o.s jelentsék a megadott címen és telefonszámon, a feljelentő jutalma egy komplett csomag a cég által forgamazott szoftverekből, 500K HUF értékben (mondjuk szvsz ez felülértékelt egy kicsit...).

Azért egy titkot megsúgnék a marketing nagymesterének...: aki olvassa ezt a szöveget, az megvette a cédét... Aki másolta, az nem kapott ilyen szöveget hozzá... Legalábbis szerintem, bár láttam már érdekeset...: egy korrupt rendőr mindig feladta magának a megvesztegetési pénzt postán, hogy esetleges motozásnál tiszta legyen... Min bukott meg...? Házkutatáskor találtak egy kockás füzetet, amiben dátummal ellátva jegyzetelte, hogy mikor kitől mire mennyit rakott zsebre... A hülye.

Mindenesetre üzenem a marketinges kollégának: én nem fogom lemásolni a cédéjüket senkinek. Inkább odaajándékozom.

Jancsika kámbek...

Áve mindenkinek...

A héten lejárt a szabad élet, ismét jön a szobafogság... No nem sokáig, mert jövő héttől ismét lógunk egy kicsit, elmegyünk Fóti Marci programozórendszergazda képzőjére... Megirigyeltük SzkriptingSzabi ((C) Varánusz) csodaszkriptjeit, majd mi is jól megtanuljuk, hogy kell... Igaz, az előrejelzések szerint nem lesz több időnk a jövőben sem szkripteket írni, de legalább a tudat éltetni fog, hogy értünk hozzá... (még mielőtt megszól valaki, nem királyi többes, Szita kolléga is jön...)

De előtte még egy irodai hét, éves értékeléssel (csak nem vágnak ki...), meg egy hosszú hétvége kevés pihenéssel, sok munkával (40 négyzetméter burkoló lerakása a konyhában és az előtérben, meg egy kis festés...), és az informatikai segédmunkámért hálából járó erdélyi szilvapálinka hathatós megsemmisítésével...